Varstvo osebnih podatkov

Varstvo osebnih podatkov in politika piškotkov

Obdelava osebnih podatkov

Ponudnik Povem, Rok Dolinar s.p. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter drugo veljavno zakonodajo. S podajo privolitve o obdelavi osebnih podatkov uporabnik dovoli, da ponudnik Povem, Rok Dolinar s.p., Dolenja vas pri Polhovem Gradcu 12a, 1355 Polhov Gradec obdeluje njegove osebne podatke. Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Če uporabnik svojih podatkov, ki so opredeljeni kot obvezni za izvedbo posameznega nakupa, ne želi posredovati ponudniku, nakup prek spletne trgovine ni mogoč.

Ponudnik za namen izvedbe naročila (dostava blaga, izdaja računa, izterjava) obdeluje naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek;
  • naslov za dostavo;
  • firmo oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
  • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
  • naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
  • geslo v šifrirani obliki;
  • kontaktno telefonsko številko;
  • državo bivanja;
  • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
  • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ponudnik ne odgovarja. Uporabnik lahko zahteva popravek vnesenih podatkov z dopisom na e-naslov: info@gingotalk.com.

Način plačila Paypal poteka preko vmesnika Paypal, kjer komunikacija med kupcem in plačilnim posrednikom poteka v varovanem načinu in ni vezana na sistem www.gingotalk.com.

Ponudnik bo zgoraj navedene podatke obdeloval in hranil do popolnega poplačila storitve oziroma najdlje do poteka pet let od dneva nakupa posameznega blaga. V primeru, da tako določa zakonodaja davčnega področja, se nekateri podatki hranijo do poteka 10-letnega roka za hrambo.

Ponudnik Povem, Rok Dolinar s.p. na podlagi izrecnega soglasja uporabnika uporablja zgoraj navedene podatke za namen pošiljanja informativnega gradiva ter ponudb. Ponudnik bo podatke, pridobljene za namen pošiljanja informativnega gradiva, hranil toliko časa, kolikor bo potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki obdelovani, oziroma do umika soglasja uporabnika.

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Uporabnikovi podatki ne bodo posredovani tretjim nepooblaščenim osebam ali uporabljeni v druge namene razen z izjemo z zakonom pristojnim organom na njihovo pisno zahtevo in pri izvedbi nagradnih iger in ostalih marketinških aktivnosti z zunanjimi izvajalci. V teh primerih bo ponudnik vaše podatke posredoval tretjim osebam in vam daje zagotovilo, da bodo uporabljeni izključno za namen, za katerega so bili podatki posredovani.

Dostavni službi bo ponudnik zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo). Prek elektronske pošte bo ponudnik stopil v stik z uporabnikom, če bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini oziroma za namen pošiljanja informativnega gradiva in ponudb, prek kontaktne telefonske številke pa le, če bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini prišlo do težav.

Za pošiljanje novic po e-pošti ponudnik uporablja spletno platformo MailChimp, na kateri so shranjeni osebni podatki posameznikov za namen pošiljanja novic, in sicer ime, priimek, elektronska pošta, država. Spletna platform MailChimp zagotavlja spoštovanje zahtev iz Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679), poleg tega je pridobila certifikat skladnosti z zasebnim ščitom EU-ZDA (EU-U.S. Privacy Shield Framework. Splošni pogoji uporabe in Politika zasebnosti platform MailChimp so dostopni na https://mailchimp.com/legal/privacy/.

Pravice uporabnika

Uporabnik ima pravico, da svojo privolitev o obdelavi njegovih osebnih podatkov kadarkoli prekliče preko elektronske pošte na e-naslov info@gingotalk.com ali navadne pošte na naslov Povem, Rok Dolinar s.p., Dolenja vas pri Polhovem Gradcu 12a, 1355 Polhov Gradec. Osebni podatki uporabnika bodo v celoti izbrisani iz sistema v primeru, če uporabnik prekliče soglasje ali če obdelava podatkov ni več potrebna za namene, za katere so bili podatki pridobljeni. Uporabnik ima tudi pravico, da kadarkoli zahteva dostop do njegovih osebnih podatkov, zahteva lahko popravek ali omejitev obdelave njegovih osebnih podatkov, ima pravico do ugovora taki obdelavi ter pravico, da zoper upravljavca vloži pritožbo pri nadzornem organu, v državi članici, v kateri ima običajno prebivališče, ali v državi članici, v kateri ima kraj dela ali v državi članici, v kateri je domnevno prišlo do kršitve, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši veljavne predpise o varstvu osebnih podatkov. Ne glede na navedeno ponudnik ni dolžan izbrisati osebnih podatkov, če je obdelava takih osebnih podatkov potrebna za zagotavljanje skladnosti s pravnimi obvezami ali v primeru, ko je obdelava potrebna za vzpostavitev, izvrševanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Ponudnik Povem, Rok Dolinar s.p. se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Ponudnik spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Da bi preprečil nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ponudnik uporablja ustrezne tehnične in organizacijske postopke za podatke, ki jih zbira. Ponudnik Povem, Rok Dolinar s.p. ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnih ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Politika piškotkov

Spletna stran ponudnika uporablja piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na uporabnikovo napravo ob obisku ponudnikove spletne strani in ne škodijo uporabnikovi strojni ali programski opremi. Omogočajo enostavnejšo uporabo spletne strani. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči ter trajno izbriše. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni. Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov oziroma informacij, na podlagi katerih bi bila mogoča identifikacija uporabnika spletne strani.

Pri prvem obisku spletne strani ponudnik uporabnika s pasico v spodnjem delu strani vpraša za dovoljenje uporabe piškotkov. Če uporabnik dovoljuje uporabo piškotkov, klikne na gumb »Dovoli piškotke« na desni strani. Nastavitev bo shranjena za naslednji obisk.

Piškotki za spremljanje statistike

Piškotki za statistiko pomagajo ponudniku razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

Ime piškotkaServisVeljavnostOpis
_gaGoogle Analytics2 letiOpravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.
_gatGoogle AnalyticssejaAplikacija Google Analytics uporablja piškotek za uravnavanje števila zahtevkov.
_gidGoogle AnalyticssejaOpravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.

Kontaktni podatki za varstvo osebnih podatkov

Kontaktni podatki ponudnika za vse zahtevke v zvezi z varstvom pravic uporabnikov:
e-pošta: info@gingotalk.com

Naslov: Povem, Rok Dolinar s.p., Dolenja vas pri Polhovem Gradcu 12a, 1355 Polhov Gradec.